Ana Sayfa         Hakkımızda        HAVA DURUMU        RADYO-TV        İletişim

Kategoriler
İstanbul Hal Fiyatları


TUZLA KÖYÜ


TUZLA TARİHİ


HARİTA-COGRAFİ YAPI-İKLİM-NUFUS-TANITIM

Ulaşım haritası


Bölgenin uzaydan görünümü


TUZDAĞI


DOGAL ZENGİNLİKLER


TARİHİ ZENGİNLİKLER


TUZLA RESİMLERİ


YEREL ADETLER-YEMEK-MÜZİK

Köy Hayırları


Deve güreşi


Tuzla Deve Güresi


KOMŞU KÖYLER


Çanakkale’nin Yöresel Ürünleri


EĞİTİM

Tuzla İlköğretim Okulu


Küçüklere tavsiye siteler


ZİRAAT-HAYVANCILIK

Faydalı ziraat linkleri


Ziraat Yardımcısı


Ziraat Hatıraları


LİNKLER


PRATİK BİLGİLER


TUZLA OVASI


ÇANAKKALE SAVAŞLARI HATIRASI

Fatihin Topları


TUZLADAN HATIRALAR


ESKİ ÇANAKKALE HATIRALARI


SAMSUN AYVACIK


KIZILCATUZLA BÜYÜKLERİ


  Anket
Sitemizin tasarımını nasıl buldunuz ?


     Anket Sonuçları

  Sayaç
Şu An 1108
Tekil
Bugün 101
Toplam 101
Sayfa Görüntülenme
Bugün 328
Toplam 1126978


ZEYTİNYAĞI ve SAGLIK
 

Zeytinyağı tüketmek için en ikna edici nedenlerin yer aldığı bir liste hazırladık

Her gün boş mideye bir yemek kaşığı dolusu zeytinyağı içtiğinizde bu 9 harika sonucu kendiniz bizzat göreceksiniz

 

 1.Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Zeytinyağında bulunan yağ asitleri çeşitli bağışıklık işlevleriyle ilgili olarak önemli bir rol oynar. Örneğin, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve desteklenmesi için ve hatta bağışıklıkla ilgili doğuştan gelen hastalıkların tedavisi için de çok yararlıdır.

Bağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır.

Son zamanlarda bağışıklık sisteminin önemini daha çok anlar olduk. Bağışıklık sistemin sağlıklı çalışması için verilen beslenme önerileri, gıda takviyeleri ve çeşitli ürünler sık sık karşımıza çıkıyor. Bizi soğuk algınlığından kansere kadar çok çeşitli hastalıklardan koruyor. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip değilseniz hastalıklar sizin de kapınızı çalabilir.

Zeytinyağı da vücut tarafından emilebilen en önemli antioksidanlardan E vitamini kaynağıdır. Bir besinde bir madde çok olabilir ama önemli olan o besinden vücudumuzun ne kadar faydalandığıdır.

Polifenol doğada bulunan en güçlü antioksidanlardandır. Polifenol seviyesi yüksek bir zeytinyağından vücudun alabildiği bu faydalı bileşiklerin oranı %45-50’lere kadar çıkabilmektedir. Bu oldukça yüksek bir orandır. 

2. Kalın bağırsağı iyileştirir.
Zeytinyağı, kansere yol açabilecek zararlara karşı hücreleri korur. Ayrıca kalın bağırsağı güçlendirerek kabızlık durumunda rahatlama sağlar.

3. Daha iyi cilt, saç, tırnaklar ve kemikler.
Zeytinyağı cildiniz, tırnaklarınız ve saçlarınız için de son derece yararlı bir besindir. Zeytinyağı saç ve tırnakları yatıştırır, onarır, besler ve daha hızlı uzamalarını sağlar. Bu durum hem erkeklerin hem de kadınların çok hoşuna gider. Tüketerek kullandığınızda daha etkili olsa da, zeytinyağını saç veya cilt maskesi olarak da kullanabilirsiniz.

4. Karaciğeri temizler.
Karaciğer, vücudumuzda son derece önemli bir rol oynar: iç sistemlerimizin tümünü temizler. Bazen karaciğerin kendisini de temizlememiz gerekir, bu da en iyi ve güvenli şekilde zeytinyağı ile yapılabilir! En iyi ve sağlıklı sonucu elde etmek için, iki kaşık zeytinyağını bir bardağın içinde üçte oranında limon suyu ile karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı için.

5. Kilo verdirir, mide sağlığınızın korunmasına yardımcı olur.
Zeytinyağı çok fazla miktarda yağ asidi içerir: yağ asidi, kısa süre içinde ‘tok’ hissetmenizi sağlayan sağlıklı bir yağ türüdür. Kabızlık ve reflü probleminize en pratik çözümdür. Zeytinyağının içindeki polifenollerin Helicobacter Pylori bakterisi üzerindeki yok edici etkisi laboratuvar çalışmalarında gösterilmiştir.

6. Kalbi korur.
İki tip kolesterol vardır: LDL (kötü tip) ve HDL (iyi tip). HDL, LDL’yi giderir. Vücudumuzdaki HDL seviyesini nasıl artırabiliriz? Bunu yapmanın en iyi yollarından biri tahıllar, sebzeler, meyveler ve zeytinyağından oluşan Akdeniz tipi diyet ile beslenmektir. Zeytinyağı, HDL kalitesinin iyileşmesini sağlar. Bol miktarda doğal su içmek de her gün yapılması gereken diğer bir önemli şeydir. Bu şekilde sağlığınızı koruduğunuz gibi hastalıklara yakalanma olasılığınızı da azaltmış olursunuz.

7. Enfeksiyonları azaltır.
Tıpkı Ibuprofen gibi, zeytinyağı da vücutta oluşan enfeksiyonları azaltır. Bu konuda yapılan araştırmalar, 3-4 kaşık zeytinyağının bir Ibuprofen dozunun %10’u kadar etkili olan doğal bir yol olduğunu gösteriyor. Bu tam bir kazan-kazan durumudur çünkü çok fazla ilaç kullanmak sağlığımız için zararlıdır. Ne kadar doğal ürünler kullanır ve ilaçlardan uzak durursak kendimiz için o kadar iyi bir şey yapmış oluruz.

8. Kan şekeri seviyesini kontrol altına alır.
Zeytinyağı, kolesterolü ve kan şekeri seviyelerini ciddi oranda düşürür. Bu da zeytinyağının şeker hastaları için ve aynı zamanda kalp-damar sistemimiz için çok faydalı olduğu anlamına gelir.

9. Beyni korur.
Zeytinyağı beynimizi destekler. Alzheimer hastalığını ve ruhsal çöküntüyü önler, hafızayı güçlendirir ve depresyon riskini azaltır. Her gün zeytinyağı tüketmekten çekinmeyin.

 

Bonus:

Göğüslerinizi doğal yollardan büyütmek ve güçlendirmek istiyorsanız zeytinyağı bu konuda size yardımcı olabilir. Ancak bu işlem doğru bir şekilde yapılmalıdır: göğüslerinize dışarıdan başlayıp içeriye doğru 10-15 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın. Kan akışı hızlanacaktır ve bunun sonucunda göğüsleriniz yalnızca 30 gün içinde büyüyecek ve esneklik kazanacak! Daha iri ve dolgun göğüslere sahip olmak gerçekten çok hoşunuza gidecek. Üstelik pahalı ameliyatlar geçirmek zorunda değilsiniz.          TlosOlive.com


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  




  Duyurular
  TUZLA 2019 GÜZ DEVE GÜREŞLERİ (Lütfen tıklayın)

  2019 Tuzla Köy Hayrı (Lütfen tıklayın)

  Resim Galerisi
 



































































Site içi Arama
   

E-posta Bülteni
   


Tasarım & Programlama: Met Web Tasarım