Ana Sayfa         Hakkımızda        HAVA DURUMU        RADYO-TV        İletişim

Kategoriler
İstanbul Hal Fiyatları


TUZLA KÖYÜ


TUZLA TARİHİ


HARİTA-COGRAFİ YAPI-İKLİM-NUFUS-TANITIM

Ulaşım haritası


Bölgenin uzaydan görünümü


TUZDAĞI


DOGAL ZENGİNLİKLER


TARİHİ ZENGİNLİKLER


TUZLA RESİMLERİ


YEREL ADETLER-YEMEK-MÜZİK

Köy Hayırları


Deve güreşi


Tuzla Deve Güresi


KOMŞU KÖYLER


Çanakkale’nin Yöresel Ürünleri


EĞİTİM

Tuzla İlköğretim Okulu


Küçüklere tavsiye siteler


ZİRAAT-HAYVANCILIK

Faydalı ziraat linkleri


Ziraat Yardımcısı


Ziraat Hatıraları


LİNKLER


PRATİK BİLGİLER


TUZLA OVASI


ÇANAKKALE SAVAŞLARI HATIRASI

Fatihin Topları


TUZLADAN HATIRALAR


ESKİ ÇANAKKALE HATIRALARI


SAMSUN AYVACIK


KIZILCATUZLA BÜYÜKLERİ


  Anket
Sitemizin tasarımını nasıl buldunuz ?


     Anket Sonuçları

  Sayaç
Şu An 1175
Tekil
Bugün 45
Toplam 45
Sayfa Görüntülenme
Bugün 75
Toplam 1127061


Kızılca Tuzla Kaplıcası

 

Kızılca Tuzla Eski Kaplıcası

Burası halk arasında ESKİ KAPLICA olarak bilinmektedir. Şu an kullanılır durumda değildir. İçerisinde 5 tane kurna ve ortasında havuz bulunmakta idi ama ilgisizlik ve sahipsizlikten dolayı kubbesi dahi göçmek üzeredir. Ama hala kurna yerlerinden su gelmektedir.

Buradaki Uzunluğu kilometrelerce devam eden yüksek Tuzla Dağı'nın yamacında, birçok yerden sıcak ve tuzlu sular kaynamaktadır.Yamaçta biriken tuzlar uzaktan kar manzarası gösterir. 100-110 derece sıcaklığındaki bu su içmeye elverişli olmayıp, yalnızca banyo yolu ile faydalanılabilmektedir. Kaplıcaya gelen su 55 dereceye kadar soğutulduktan sonra  havuza ve kurnalara verilmektedir. Romatizma, nevrit, geç tutan kırıklar ve kadın hastalıkları problemleri olanlar şifa bulurlar.  Daha önceki senelerde ise Tuz Dağının karşısındaki tepenin eteklerinde MURAT HÜDAVENDİĞAR tarafından Cami ve Medrese ile birlikte yaptırılan yıkık bir kaplıca bulunmaktadır. Ancak bu Tarihi kaplıca şu an kullanılamaz durumdadır.

Kamplıca Suyunun Kimyasal Bulguları    

      Litrede 14 gram ile 35 gram arasında değişen klorürü ve ona denk sodyum iyonu ile Tuzla kaynakları tipik tuzlu sular arasında yer almaktadır. Suların reaksiyonları içerdikleri az miktardaki serbest karbondioksidin etkisi ile hafif asittir. Litrede erimiş maddeleri 55 grama kadar yükselmektedir. Önemli katyon sodyum olmakla beraber, sularda oldukça yüksek miktarlarda kalsiyum, potasyum ve magnezyum iyonları da vardır. Nitrat, sülfat ve hidrokarbonat iyonları ile metasilikat asidi miktarları da fazladır. Kaplıcayı besleyen suların kaynaktaki sıcaklıkları 57 derece olup binaya girdiği yerde sıcaklık 54 dereceye düşmektedir. Tuzla bölgesinden 45 derece ile 100 derece arasında değişmektedir. Gayzer suyunun sıcaklığı tam 100-110 derecedir. Suların radyoaktiviteleri 6,8 - 12,4 Eman arasında değişmektedir.

                  

Tuzla Yeni Kaplıca

Tuzla Kaplıcaları, Ayvacık Özel İdare Müdürlüğü tarafından kiraya verilerek çalıştırılmaktadır. Yemek ve Pansiyonu da olan kaplıcalar Tarihi Tuzla Camiinin hemen karşısında bulunmaktadır. Ayrıca 0286 7438713 numaralı telefondan da işletme yetkililerine ulaşılabilir.

 

  TUZ ELEKLERİ:

       Tuzlanın üst kısmında bulunan Tuzla Dağı, eski bir yanardağ olduğu bilinmektedir. Bu dağın eteklerinden buharla birlikte tuzlu su çevresine yayılmaktadır. Bu suyun büyük bir bölümü Ayvacık Kaymakamlığı tarafından yaptırılan yukarıda Yeni Kaplıca olarak belirtilen kaplıcaya gitmektedir. Buradan akan su ise Tuzla çayına dökülmektedir. Ayrıca Dağın yol üzerinde bulunan eteklerinden çıkan su ise adeta bir Tuz Fabrikasıdır. Burada tuz elekleri vardır. Sıcak havalarda tuz olan sular. Halk tarafından toplanarak kurutulduktan sonra evlerde kullanılmaktadır. Ayrıca eleklerdeki su kaynatılmak suretiylede tuz elde edilmektedir.




  Duyurular
  TUZLA 2019 GÜZ DEVE GÜREŞLERİ (Lütfen tıklayın)

  2019 Tuzla Köy Hayrı (Lütfen tıklayın)

  Resim Galerisi
 



































































Site içi Arama
   

E-posta Bülteni
   


Tasarım & Programlama: Met Web Tasarım